4 Eylül 2009 Cuma

Yeni sezon tv izlenimleri 2

Daha önceden herhangi bir reyting sonucunu baz almadan ilk iki güne dair izlenimlerimi yazmıştım. Sonra reytinglere göre de değerlendirmem gerektiğini düşünüp ilk 4 günü topyekün değerlendirme kararı aldım.

Yeni sezon heyecanı tüm kanallarda başlaya dursun, Kanal D pazartesi yayınladığı gün birincisi dizisi Geniş Aile'yi pazara kaydırmış. Atv'nin bence yaz ekranındaki en iyi projesi Yalancısın Sen de pazara kaydırılmış. Pazartesi yayınlandığı zaman AB'de genellikle 9. totalde 6. oluyordu. Pazara gönderilmesi mantıklı çünkü sıralamadaki yeri fena olmasa da izlenme oranları düşüktü. Gelecek haftalarda pazartesi başlayacak rekabetin korkunçluğunu düşünürsek gün değişimleri mantıklı. Salı günü Küçük Kadınlar her iki kategoride de birinci çıkmayı başarmış. Bir Bulut Olsam'a salı günü yaramış. AB'de ikinci sırayı alan dizi totalde de üçüncü olmuş. Engin Altan Düzyatan'ı oyuncu olarak beğendiğimden ve Melisa Sözen'le çok yakıştırdığımdan bu dizinin de sürmesini istiyorum. Ancak sevgili senarist Meral Okay'ın Mustafa bağımlılığı ve Dr. Serdar dururken Mustafa'ya bu denli eğilmesi itici gelmeye başladı. Ben sürekli izleyemesem de annemin Mustafa'ya salladığı küfürlerden izlemeye pek de hevesli olmadığı aşikar :) Starın Papatyam dizisi de yeni sezona iyi başlamış. AB'de 4. totalde 5. olmuş. Ztar Tv bu reytingi öpsün de başına koysun bence. Fox'un tecavüzcüme de aşık olurum töreye de karşı gelirim sına neeee? temalı yeni dizisi Ömre Bedel ilk hafta AB'de 13. totalde 6. olmuştu. Bu hafta AB'de 18. totalde 13. sırayı almış.

Çarşamba akşamı Yaprak Dökümü silip süpürmüş. 52 share gibi bir rekora ulaşmış AB grubunda. Ferhunde'nin jokerliği eşliğinde bu dizi daha yıllarca sürecek gibi duruyor. Deniz Çakır'ı nihayet şık giydirmeyi, saçını başını belli bir özene sokmayı başarmışlar. Tabii ki dizi total grubunda da uçmuş. Ama fragmanı hazırlayanı tebrik etmem lazım. Ferhunde'nin pek sevilmediği toplumumuzda cin fikirli fragman hazırlayıcısı onun yediği tokadı fragmana koyarken yeni kocası Mithat'ın Şevket'i pataklamasını diziye saklamış :) Şevket'in yediği dayakla yüreğime serin sular serpilirken üçüncü sırayı atv'nin dram dizisi Unutulmaz almış. Her iki grupta da dizi üçüncü olmuş ama oranlarda ciddi bir kayıp yaşayarak.

Perşembe akşamı da geleneğimi bozmadım, Aşk-ı Memnu'yu oturdum izledim. Rtük'ün öpüşme sevişme sahnelerindeki uyarısı işe yaramış olmalı ki Bihter ve Behlül'ün ilk halvetini veremediler sadece olay sonrası teknede sarılma giyinme faslı verildi. Kıvanç Tatlıtuğ domates çorbası gibi olmuş, Beren Saat de pek bir kararmış bu yaz. Vasatı aşmayan performansları ve dizi boyunca hemen hiç bir şeyin olmaması, klasik Aşk-ı Memnu sendromuydu. Reytinglerde bu dizi de uçmuş. AB'de de totalde de rekor share ile zirvede yer almış, Ece ve Melek Hanımlar karakterlere sürekli söylettikleri gibi geh geh geriniyor olmalılar şimdi. Parmaklıklar Ardında ancak AB'de 8. sırada kendine yer bulmuş, totalde ise 6. olmuş. Son zamanlarda atağa kalkan Ey Aşk Nerdesin de AB'de 5. sıraya gerilerken totalde tam anlamıyla gümlemiş 17. sıraya düşmüş.

3 yorum:

  1. Domates çorbası dedin, 208'e gidiiim bugün şöyle gussssel bir domates çorbası içiyiiim öğlenliiin yaa bebeğim :)

    YanıtlaSil
  2. rekor %65 ile hala asmalı konak dizisinindir :)

    YanıtlaSil
  3. İkinize de yorumlarınız için teşekkür ederim.

    @ranini ;)

    Asmalı Konak %81 yaptı final bölümünde. Benim buradaki rekor deyişim Aşk-ı Memnu'nun %38 civarından %50'ye fırlaması hasebiyledir.

    @başkan ;)

    Afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil