8 Eylül 2009 Salı

Yeni sezon tv izlenimleri 4

Pazartesi akşamı tv'de tam bir kaos yaşanacağını sezmiştim. Nitekim reyting sonuçları da beni yanıltmadı. Atv'nin 3. sezonuna adım atan dizisi Elveda Rumeli, AB grubunda 7.72 reyting ve 23.17 share ile ilk sıraya kuruldu. Kanal D'nin 4. sezona sarkan ve baygınlık getiren Arka Sokaklar dizisi de 7.31 reyting ve 20.90 share ile ikinci sırayı aldı. Show TV bayrama kadar Var mısın Yok musun'u sürdürmeye kararlı gözüküyor, yarışma 5.69 reyting ve 15.44 share ile üçüncü sırayı aldı. Fox Tv kendisinden beklenmeyen bir atakla, Kung Fu Panda'yı yayınladı, bu güzel animasyon filmi de kanalın yüzünü güldürmeyi başardı. Fox Tv bu yıl iddialı olabilecek mi kendi adıma iddialı olmasını istiyorum, bunu tabii ki zaman gösterecek. Kung Fu Panda 4.28 reyting ve de 13.17 share ile yedinci sırayı aldı. Son Bahar'ın reklam aralarında baktığım kadarıyla filmdeki engereki Deniz Çakır seslendirmiş, çok da şirin bir seslendirme performansı çıkarmış. Star TV'nin 2. sezona merhaba diyen Son Bahar'ı, 40. Bölümüyle düşük bir reyting aldı, 3.94 reyting ve 11.93 share ile onuncu sırada kendine yer bulabildi. Geçen yıla göre reytinglerde ciddi bir gerileme söz konusu, dizifilm.com üyelerinin kehaneti doğru çıkmış oldu bu sayede.

Total grubuna gelince, Arka Sokaklar 8.87 reytingle ve 27.89 share ile ilk sırada yer aldı. Var mısın Yok musun 6.20 reyting ve 18.45 share ile ikinci sırayı aldı. AB'nin şampiyonu Elveda Rumeli 5.89 reyting ve 19.43 share ile üçüncü sırayı aldı. Fox Tv Kung Fu Panda ile AB grubundaki kadar parlak bir sonuç alamasa da 3.20 reyting ve 10.75 share ile onüçüncü sıraya yerleşti. Star Tv'nin Son Bahar'ı total grubunda 3.08 reyting ve 10.24 share ile onaltıncı sırada kendine yer buldu.

Önümüzdeki haftalarda bu rekabet iyiden kızışacağa benziyor. 3 iddialı dizi pazartesi prime time kuşağına eklenecek.

Bunlardan ilki Star Tv'de ekrana gelecek bir Tomris Giritlioğlu projesi, Kül ve Ateş. Başlıca rollerini Serhat Tutumluer, Başak Köklükaya, Serap Aksoy, Hakan Balamir, Şerif Sezer, Erkan Bektaş ve Salih Güney paylaşıyor. 14 Eylül Pazartesi 22.15'te yayında olacak.

İkinci dizi ise Show Tv'de ekrana gelecek bir Ay Yapım projesi, intikam temalı Ezel. Başlıca rollerini Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Sedef Avcı, Barış Falay, Tuncel Kurtiz, Salih Kalyon ve Bade İşçil paylaşıyor. Sezonun en iddialı yapımlarından biri olan Ezel'i Uluç Bayraktar yönetecek. 28 Eylül Pazartesi 20'de ekranda olacak.

Üçüncü dizi ise ATV'de ekrana gelecek bir TMC dizisi, Kapalıçarşı. Gaye Boralıoğlu ve Neşe Şen ikilisinin yazdığı dizide başlıca rolleri, Erkan Can, Nejat İşler, Olgun Şimşek, Aslı Tandoğan, Mert Fırat ve Selen Seyven üstleniyor. Dizi 28 Eylül Pazartesi 22.15'te yayında olacak.

Yeni dizilerin gelmesi ile rekabet iyiden kızışacak, hadi bakalım kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder