4 Ekim 2009 Pazar

Kısa kısa :)

Uçankuş sitesi yeni sezon tam anlamıyla 28 Eylül'de başlıyor demişti. Açıkçası ben de o akşam gelen iki iddialı dizi dengeleri nasıl bozacak diye merakla bekliyordum. Tutacaklarına dair gerekli reytingsel sinyali verdiler, ancak beklediğim deprem etkisi olmadı, en azından ilk bölümde. Ezel AB grubunda ilk sırayı almış, 7.72 reytingle. Başlangıç için gerçekten güzel bir oran ama ben en azından Hanımın Çiftliği kadar izlenir diye düşünüyordum yanıldım. Şov Tivi çok güzel tanıtmıştı çünkü diziyi. Gene de ilk bölümde süper bir patlama yapmasa da diğer Ay Yapım dizileri Yaprak Dökümü ve Aşk-ı Memnu gibi yavaş ama emin adımlarla yükselebilir. Tabii karşısında kemikleşmiş kitleye sahip Arka Sokaklar var (AB'de 3., totalde 1. olmuş), ilk iki sezonun çok altında seyretse de gene de sıralamada fena bir yerde durmayan Elveda Rumeli var (AB Grubunda 4. olmuş, totalde 6.) yine ilk sezonun çok gerisinde bir orana ve sıralamaya sahip olsa da Star için çok da fena bir konumda bulunmayan Son Bahar (AB'de 8., totalde 17. olmuş) var. İkinci kuşak biraz daha sakin, atv'nin yeni iddialı dizisi Kapalıçarşı AB grubunda 2. totalde ise 8. olarak sezonu açmış. Ne kadar da Bıçak Sırtı ve Hırsız-Polis'i andıran bir sıralama diye düşünürken Gaye & Neşe Hanım'ların 3 dizinin de ortak senaristi olduklarını anımsayıp tebessüm ettim. 3 dizi de AB grubunda her daim Total grubundan fazla izlenmişlerdi. Kül ve Ateş de giderek yerini sağlamlaştırıyor, AB'de 5. totalde 11. olmuş.

Salı akşamı, Geniş Aile'nin de bu güne kaymasıyla ilginç bir akşam halini almış. Şöyle ki ilk kuşakta Geniş Aile, Canım Ailem ve Papatyam gibi 3 tane ailecek izlenebilecek, adlarıyla müsemma aile dizisi var artık. Reyting pastasını da aralarında bölüşmüşler. AB grubunda Canım Ailem 2., Geniş Aile 3., Papatyam ise 7. sırayı almışlar. Total grubunda da Geniş Aile 2., Canım Ailem 4., Papatyam 6. olmuşlar. Yüzdelikler de yayında kalmaları için yeterli. Show'un Var mısın Yok musun?'u iki grupta da zirvede yer almış. Yüzdelikleri de gayet yüksek. Fox'un Ömre Bedel dizisi de artık tuttu sayılır çünkü, total grubunda 7. AB grubunda ise 14. olmuş ki, Fox için hayli yüksek bir başarı bu. Kanal D Küçük Kadınlar'ı 22 kuşağına kaydırmış. Bol bol ağlamanın eksik olmadığı dizi, AB grubunda 4. total grubunda ise 3. olmuş yeri gayet sağlam. Atv'nin Kış Masalı ise ilk ondaki gezisine devam ediyor. AB grubunda 6. olan dizi, totalde 11. olmuş. Bakalım Atv ne denli sabırlı olabilecek bu sefer.

Çarşamba akşamını Yaprak Dökümü esir almış, sezonlardır zirvede devam ediyor, bana birisi çıkıp da son izlediğin 123. Bölümde olan kayda değer bir gelişmeyi söyle dese, nasıl yanıt veririm Allah bilir. Haddinden fazla uzadı dizi çünkü, iyi oyunculuklara ve nispeten eli ayağı düzgün senaryoya rağmen. Atv'nin Unutulmaz'ı reyting listesi beni keklemiyorsa bu hafta tam 110 dakika sürmüş. Kim çekmiş kim yazmış kim oynamış bu kadar uzun bir bölümü pes valla. Dizi Y.Dökümü'nün karşısında tutunabilmiş yine de. Başarılı kabul edebileceğimiz reyting ve share yüzdeleri ile totalde 4. AB'de ise 6. olmuş.

Perşembe akşamı dışardaydım, Aşk-ı Memnu'yu cumartesi tekrarından izledim. Tanrı bana acımış olmalı ki, Beren Saat'in ağlama sahnesi geçmişti açtığımda. Firdevs Hanım'ın biraz zeka parıltısı barındıran replikleri, Behlül'ün Bihter'den beklemediğim bir hızda soğumaya başlaması ve iğrenç bir puding sahnesi dışında kayda değer bir şey olmadı bir de Nihal'in gizli "aşk yuvasını" basması var tabii. Dizi geçen hafta her iki kategoride de Kurtlar Vadisi Pusu'ya yenilmişti, bu hafta kendini toparladı, her iki kategoride de ilk sırayı aldı. Kurtlar Vadisi Pusu da her iki kategoride ikinci sırada yer aldı. Atv'nin Parmaklıklar Ardında'sı sezon başındaki reyting sıkıntısını bir nebze de olsa aşmayı başardı, Totalde 5. AB grubunda 8. olmuş iyi bir oranla izlenerek. Kanal D sanırım Bir Bulut Olsam'dan kurtulmaya çalışıyor, yoksa perşembe 2. kuşağa almazdı onu. Salı günü izleniyordu dizi oysa ki, perşembe günü AB'de 6. totalde 9. sıraya düşmüş.

Cuma akşamı Hanımın Çiftliği'ni bölük pörçük olsa da izledim. Mehmet Aslantuğ biraz kilo almış ama halen karizmasını koruyor, ee adam 48 yaşında artık. Hanımın Çiftliği hem AB grubunda hem totalde zirvede yer almış, oranlarında da hissedilir oranda artış gözlemledim. AB grubunda 2. sırayı Melekler Korusun alırken, Adanalı 4., Haneler 6., atv'nin yeni dizisi Aşk Bir Hayal 9. sırayı almış. Total grubu izleyicide Adanalı 2., Aşk Bir Hayal 3., Melekler Korusun 6., Haneler ise 14. olmuş. İlk iki bölümünde 3. sıraya demir atan Balkan Düğünü, 3. haftada başladığı hızlı düşüşe bu hafta da devam etmiş, AB grubunda 12. sıraya kadar düşen dizi, total grubunda ise 23. sıraya kadar düşmüş.

Aslında haftanın geneline bakarsak reyting arenasında çok büyük denge değişikliği olmamış önümüzdeki bir kaç hafta daha belirleyici olacak gibi sanki. Gitmeye yakın gördüğüm işler, Balkan Düğünü ve onun kadar risk altında gözükmese de Haneler ve Bir Bulut Olsam. Bakalım kimler gidecek ve kimler kalacak?

4 yorum:

  1. salı günü 15'liklere bakarsan kış masalı'nın küçük kadınlar'ın ab'sinden çaldığını da görürsün.

    YanıtlaSil
  2. Doğrudur, çalsındır. Küçük Kadınlar çok eskidi zaten. Kış Masalı içime sinen bir iş olmadı ama Küçük Kadınlar'ın senaryosu ondan çok daha kötü. Bir kaç bölüm Özge Borak'ı özlediğim için baktım gerisi gelmedi.

    YanıtlaSil
  3. Post ve yorumlar bir şey anlamadığım içüüün çok arabique geliyor bana :) Heyhat bir geliiim de Istanbula söz tv izleyip yorum yazıcam sana :D

    YanıtlaSil
  4. İzle ve yaz başkanım. Yakışır sana.

    YanıtlaSil