6 Ekim 2009 Salı

Ezel, ezdi geçti ;)


İlk hafta AB grubunda elde ettikleri 7.72 reytingi az bulmuştum, ikinci bölüm dizi tam anlamıyla uçuşa geçti, AB grubunda 16.42 reyting ve 38.89 share aldı, totalde de 13.52 reyting ve 34.61 share aldı. Bu başarılı sonuçlar Show TV'nin yüzünü güldürdü. Ezel şu anda en çok izlenen dizilerden. Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu, Kurtlar Vadisi Pusu ve Hanımın Çiftliği ile beraber altın beşteler. Görünen o ki, dizilerde TMC'nin hükümranlığı sona ermiş, son 3 sezondur Ay Yapım almış başını gidiyor. Altın beşteki üç dizi onlara ait. Hani şu anda kimin yerinde ol diye sorsalar tamamen duygusal nedenlerden Kerem Çatay'ın yerinde olmak isterdim. Haftanın 3 günü 20 ile 23 arasını onun dizileri zaptediyor çünkü.


Ezel'le devam edelim. Akşamki postumda da dediğim gibi, kadro çok başarılı, çekim kalitesi yüksek, ana castın en zayıf halkası gibi gözüken Cansu Dere bile kendinden beklenmeyecek kadar iyi. Erkek oyuncu kadrosu zaten çok başarılı. İyi oyuncu seçmenin, iyi bir yönetmene diziyi emanet etmenin meyvesini topluyorlar. Senaryo mantık hataları barındırsa da (koca kumarhaneyi tek bir bekçinin beklemesi gibi, ya da başka bekçi varsa da silah sesinden sonra ortaya çıkmaması gibi) flashbackler çok güzel, bilgi aktarımı içeren bu tarz flashbacki çok severim, akşamki bölümde de 1987'ye kadar gittik, 1995 ve 1997'de vardı tabii. Ezel en azından belli bir çıtanın üzerine çıkmaya çalışıyor kalitesiyle, emeği geçenlerin emeğine sağlık.


Ezel sıralamada ilk basamakta hatırı sayılır bir oran elde edince totalin yıllardır şampiyonu olan Arka Sokaklar 2. sıraya inmiş. Elveda Rumeli'nin 8. sıraya kadar gerilemesi üzücü, tadında bırakmamanın sonucu bu belki de, total grubunda Ezel hasebiyle kaçırdığım Kapalıçarşı da 11. olmuş. Sevdiğim bir ekran yüzü olan Serhat Tutumluer ve yine çok sevdiğim Başak Köklükaya'nın başrolünde oynadığı Kül ve Ateş 23. Son Bahar ise 24. olmuşlar. Star bir süre daha sabreder gibi duruyor, atv olsa dizilerin bileti kesilmişti.


AB grubunda tablo biraz daha farklı aslında. Totalde alt sıralarda kalan Kapalıçarşı AB'de 3. sıraya yerleşmiş. Gaye Boralıoğlu ve Neşe Şen'in tüm dizileri AB'ye hitap ediyor zaten. Arka Sokaklar 4., Elveda Rumeli 6., Son Bahar 12., Kül ve Ateş de 13. olmuşlar.


Hazır Ay Yapım'dan başlamışken, Yaprak Dökümü'ne de değinmemek olmaz. Dizi don lastiği kıvamında uzadıkça uzadı ama halen daha ekrandaki pek çok işten iyi duruyor. Pek çok dizinin ilk sezonda çozuttuğu düşünülürse 4. sezondaki bir dizi için yine de iyi sayılır ve izlenirliği de sürüyor. Özeti okudum Ferhunde yine entrika çevirecekmiş, kendisinin dünyanın hakimiyetini ele geçirmesini bekliyorum artık, yanlış anlaşılmasın Ferhunde'yi çok severim ama bazen dizideki entrika kurgusu hakikaten rahatsız edici bir boyuta geliyor.


Aşk-ı Memnu'da Bihter & Behlül aşkını "aklama" yolunu seçen senaristler, 40 yıllık pardon 40 bölümlük Edinan Bey'ciğimi salon adamı çizgisinden saptırıp tecavüzcü coşkun mode: on formatına sokmuşlardı. Gene de netteki tepkileri yumuşatamamış olacaklar ki Bihter bedevisi bu hafta da kaza geçirecek. Söyleyim Bihter ölmez. Sadece vah vah zavallı Bihter dememiz için kurgulanmış bir sahne daha.


Bu Kalp Seni Unutur mu? 13 Ekim Salı 20.00'a rezerv yaptırmış. Özellikle ele alınan konu çok önemli, izlemeyi düşünüyorum. Tabii vakit bulabilirsem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder