23 Ağustos 2009 Pazar

Yaprak Dökümü'nün komşu kızı Sedef masum mu? Değil mi?

Günlerdir içimdeydi bu konu hakkında hep yazmak istiyordum nihayet yazacağım. Sedef çok masum (!!!), ak pak (!!!) hatta pir-ü pak (!!!) bir karakterdir, tabii yersek !!! ki yemiyoruz.

Efendim dakka bir gol bir Şevket'i kovalarken cüzdanını çarptırıyor hop Oğuz'un arabasına biniyor. Adını soruyor Oğuz, Sedef adını Necla olarak veriyor. Kartviziti alıp gidip bizim Kezbanlar'a (Necla ve Leyla'ya) veriyor, hatta Necla arıyor o da kendini Sedef diye tanıtıyor. Yani kızların Oğuz'la yollarının kesişmesinde Sedef'in de payı var.

Şevket evlenince intihar ediyor tabii bunu beklemek lazım ondan intihar onun zayıf kişiliğinin tezahürü.

Sonrasında Nezif diye bir çocukla takılıyor bir dönem hatta onunla evlenip Amerika'ya gitmeye karar veriyor. Nezif'e aileni gönder beni istesinler diyor (aslında Sedef'i gönderseler tam zamanıydı romanda olmayan bir karakter sonuçta) ancak o da ne, Fikret'ten Ferhunde ve Şevket'in arasının bozuk olduğunu öğrenip, hop evlenmekten vazgeçiyor, Nezif'i dünürcülükte red ediyorlar, ve gidip Şevket'e masumiyetinin gereği (tabii yine yersek) ilan-ı aşk ediyor) evli barklı adama. O vakitten itibaren de Şevket hep aklının bir köşesine Sedef'i koyuyor en basit ispatı 17. Bölümdeki araba önündeki göz süzmeler.

Sonra Ferhunde'nin çektiği mesaja atlayarak uçarak gidiyor buluşmaya, Ferhunde bunu sıkıştırınca atıyor bir yalan Leyla'yla ilgili bir şey oldu sandım diyor. Sürekli evli barklı adamın dibinde dolanmaya utanmıyor, fırsat verilse kırıştıracak zaten belli ama tüm bunları masumiyetinden (!!) yapıyor. Neyyir Hanım defalarca uyarsa da vazgeçmiyor.

Masum Sedef (!!) ona Şevket'ten gelen telefon sonucunda parayı kaptığı gibi peşinden gidiyor aileden ve Ferhunde'den bu durumu saklıyor.

3 sezon boyunca evli adamın dibinde Ferhunde'nin deyimiyle kıyın kıyın yaklaşıyor ona, hiç bir fırsata kaza yapmıyor sürekli diplerinde.

Son bardağı taşıran damla 117. Bölümde Ferhunde'nin geldiğini embesil bir şekilde herkese gösterek yaptı bu son noktaydı. Sanırım senaristler de gıcık karakter nasıl yazılır diye bize ispat etmeye çalışıyorlar bu masum iyi ev kızı (!!!) ile beraber.

2 yorum:

  1. Valla o Sedef'i hatırlıyorum o dizide, benimle karşılaştırıcak olursan oh my oh my oh my, kız resmen sanki zem zem suyuyla yıkanmış diil haşlanmış gibi beeea :) Ayol yukarıda yazdığın her şeyi zaten bütün iyi ev kızları yapıyooo bebeğim yaaa :D

    YanıtlaSil
  2. Başkanım hoşgeldin. sinir oluyorum ya ezik karılara. Ferhunde gibi olsun canımı yesin.

    YanıtlaSil