12 Ağustos 2009 Çarşamba

Birbirimizi "yedik" bitirdik ;)

Efendim henüz Faik Bey'in şokunu atlatamamışken Yemekteyiz'e takip eden haftada ıstakoz kraliçesi sosyetik kişi Sema Çelebi katılmasın mı Bodrum ayağında?

Yarışmacılara bakıyorum Bodrum ayağında, Tarkan diye bir at kuyruk yarışmacı vardı adam teknede yaşıyor! Tekne dediğime de bakmayın bildiğin lüks yat. Yahu neyine lazım 20 bin tl senin? diye diye söylenerek izledim katıldığı akşamı.

Sema Hanım tabii ki ıstakoz pişirdi, hani şu tencerede pişerken ciyaklayan hayvancıktan, Sema Hanım'ın hem aynı anda löp löp yemek yemesini hem de herkese laf yetiştirmesini mide bulantılarıyla izledim çünkü lokmasını bitirmediğinden ağzından çıkan şapırtı mide bulandırıcıydı.

Sait Bey bir tuhaftı zaten. Restoran sahibi adam ne ihtiyacı varsa 20 bin tl'ye katılmış o da, hatta utanmayıp bir de müşterilerinden oy dilenmiş.

Gülşade Hanım yarışmadaki tek ihtiyaçlı yarışmacıydı, köy insanıydı, fakirdi, belliydi mutfağından ihtiyaçlı olduğu. Yarışmacılardan 19 seyirciden 10 puan alıp 29 puanla kazandı 20 bin tl'yi. Dönem dönem yarışma jargonlarına uymaya çalışsa da içlerinde en doğal olanıydı yaptığı menü, tarhana çorbası, mevsim salatası, yöreye özgü et kebabı ve etli pilavı ve tatlı olarak sunduğu helva da çok hoş görünüyordu lezzetini bilemeyeceğim. Ekstradan sunduğu kabak çiçeği dolmasını ise çok sevdiğimi belirtmek istiyorum.

Özlem Hanım'ın gafı beni kopardı. Balıkla yoğurt yenir ama ayran içilmez. E pardon da ayran nerden yapılıyor?

Yarışmanın SMS finalinde Sait Bey'in Sema Hanım'a "İstersen 30 yıl önde ne yaptığını açıklayım" şeklindeki beyanatı çok çirkindi, Sema Hanım da alt kalmadı tabii "Şerefsiz" diyerek küfrü yerleştirince ikisi birden stüdyodan çıkarıldılar. Bir yemekteyiz rezaleti de böylece sona ermiş oldu.

2 yorum:

  1. Semoşum dünya tatlısıdır, çok şekerdir, çok candandır. Off ne diyeyim hiç o ithamları hak edicek şeyler yapmamıştır eminim buna. Son paragrafı okuyunca çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
  2. Sait çok ileri gitmişti zaten.

    YanıtlaSil