30 Haziran 2009 Salı

Yeni sezonun bombaları...


Yazın nerdeyse yarısına geldiğimiz şu günlerde yapım şirketleri yeni bombalarını duyurmaya başladılar. Artık ne kadarı elde patlar ne kadarı izleyiciyi darmadağın eder bilemiyorum. TV'de önümüzdeki sezonun da bol kapışmalı geçeceği muhakkak.


* Ay Yapım kendi internet sitesinden duyurmuş. Ezel'i üstünlüğümüz devam edecek şeklinde. Ezel yeni sezonun çok konuşulan işlerinden olacak gibi duruyor. Yerli uyarlamalarla baya sükse yapan Ay Yapım bu sefer Monte Cristo Kont'una el atmış. Ondan esinlenip iddialı bir öykü ortaya çıkaracaklarmış. Dizide en önemli üç karakteri Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere ve Yiğit Özşener canlandıracakmış.


* Tomris Giritlioğlu, Asi ve Yol Arkadaşım sona erdikten sonra, yeni işleri için kolları sıvamış. Asis yapım da ay yapım gibi yabancı romanlara el atmış. Kül ve Ateş'in yerli versiyonu için, Bergüzar Korel, Cansel Elçin, Özge Borak ve de Okan Yalabık konuşulan isimler.


* Yine Asis yapım sona eren Asi dizisinin başrol oyuncusu Tuba Büyüküstün'e "My Fair Lady"'nin yerli uyarlaması için teklif götürmüş. 5 sezondur ekranlarda olan yeteneği ve güzelliği birbiriyle ters orantılı Tuba Büyüküstün dinlenmek istiyorum dese de, sektörde en fazla tutunabildiği televizyonda yine bizlerle olacak diyorum ben.


* Tomris Giritlioğlu'nun son iddialı işi ise Hatırla Sevgili'nin devamı niteliğinde olan 1980 sonrasını anlatacak "Özallı Yıllar" veya "Uyan Sevgili" olacak. Projede gündeme gelen isim ise Bülent İnal. Karayılan ve Kalpsiz Adam'da umduğunu bulamayan oyuncu bakalım bu sefer şeytanın bacağını kıracak mı?


* Gold Film de, roman uyarlamalarına el atmış. Hanımın Çiftliği romanı günümüze uyarlanacakmış. Konuşulan isimler Mehmet Aslantuğ ve de Özgü Namal.


* Halit Ergenç ve Timuçin Esen'in de yeni bir TMC dizisinde birlikte boy gösterecekleri konuşulanlar arasında.

1 yorum: